Xperia X10 Mini Pro teszt

Kis billentyűzet

Az akkor még Sony Ericsson 2010-ben mutatta be az Xperia X10 Mini Pro készülékét melyet oldalra elcsúsztatva egy billentyűzetet érünk el.

Hardver és szoftver

A kis Sony Ericssonunk hardveres képességei a korához képest az alsó-közép kategóriába tartozott. Processzorból egy 600Mhz-en ketyegő Snapdragon S1-es került bele, a RAM mérete számomra ismeretlen, de maximum 128MB memória kerülhetett bele. Belső tárhely ügyében 128MB-ot kapunk beépítve amely az Android 1.6-os és a 2.1-es szoftverének tökéletes, bővíthetjük 32GB-ig MicroSD memóriakártyával. A kijelzője egy 2.55 inches 240x320 pixeles felbontással rendelkező kapacitív érintőkijelzővel szerelt TFT kijelző. Amit említettem is a telefon hardveréhez hozzátartozik a QWERTY billentyűzet amelyet a kijelző oldalra való csúsztatásával érünk el. Kamerával egy 5Mp-es szenzorral szerelték, led vakuval mellette, iszonyatszép képet csinál korához képest.

Külső

A telefont szemből nézve felül megtaláljuk a beszédhangszórót és alatta a szép ezüstösen csillogó Sony Ericsson feliratot, ezek alatt található a 2.55"-os kijelző a kijelző alatt közvetlen az XPERIA felirat virít, majd alatta a három gomb, bal oldalt a menü gomb ami felett 4 kis négyzet van, középen a home gomb egy sima négyzet ikonnal, jobb oldalt a vissza gombot találjuk egy nyíllal fölötte.Ha a telefont balra elfordítjuk (A menü gomb legyen lefele) fel tudjuk csúsztatni a kijelzőt amely alatt megtaláljuk a QWERTY billentyűzetet, a billentyűzet jellemzéséről később. Térjünk át az oldalaira, A telefon bal oldalán a billentyűzeten a szóköz alatt található a MicroUSB port amellyel tölteni tudjuk a telefont és számítógépünkre csatlakoztatni. A készülék alján találunk egy kis befűzőt melynek segítségével a telefonunkra díszt rakhatunk, esetleg nyakbaakasztható pántot bittyeszthetünk a telefonra. A kis xperiánk jobb oldalán található a nagy kamera gomb felette pedig a két kicsi hangerőgomb, a kettő között egy nyílás melynek segítségével a hátlapot tudjuk leszedni.A telefon tetején jobb oldalt találhatunk egy 3.5MM-es jack csatlakozóval van ellátva, középen a bekapcsoló és egyben a feloldó gombot találjuk. A telefon hátulján megtaláljuk a hangszórót, a sony ericsson, az xperia logót és a kamerát a vakuval. (kép mellékelve). Folytatás és képek a közeljövőben, készült: Komló, 2016. 10. 26 Szerkesztette: iBence