Lumia 930 Teszt

A csempés "kis" kütyü

Csempe.. csempe.. csempe.. ablakok és csempe mi más is jellemezné a Windows Mobile csodáit és a Nokia Lumia 930-as telefont. A telefon formái, kamerája és hardvere megfelelő egy nem átlagos felhasználónak is, aki szereti a telefonját kihasználni, VISZONT a szoftveres háttere meg nem. Na nézzük ez meg a többi részben is.

Szoftver és hardver

Szoftveresen Windows 8.1-el jött ki a telefon amely később frissült Windows 10-re de sajnos a Windowsról jót nem tudok mesélni mobilos téren. A Facebook és annak a Messenger alkalmazása teljesen instabil a 8.1-es verzió még rosszabb talán a 10-es még elfogadhatóbb. Szeret kidobálni a gyári alkalmazásokból is szeret kidobálózni. Játszunk vele mi is kidobóst Jöjjön a hardver. A telefonba egy Snapdragon 800-as chipen 4 darab Krait 400-as mag 2.2GHz-en dolgozik nekünk 2GB RAM mellett itt fix 32GB tárhelyet kapunk. Kijelző ügyileg egy 5 inches FullHD felbontású AMOLED kijelzőt kapunk amelyet egy Adreno 330-as grafikus chip hajt meg. Akkumulátora 2430mAh nem cserélhető.

A csomagolás, a külső és a Kamera

A csomagolás a megszokott Nokiás csomagolás, hogy a doboz oldalát ki kell húzni és ott a telefon, a telefon mellett pedig a töltő és a papírok, én ezért a csomagolásról nem írnék több sort. Külsőleg a telefon dizájnos. Kijelzőtől nézve alul található a három fehéren világító érintőgomb, jobbra a "Bing" azaz a keresés gomb, középen a megszokott 4 ablak és bal szélen pedig a vissza gomb ami egy sima balra mutató nyíl. A Windows gomb alatt található a beszédmikrofon. Felül a kijelző jobb sarkán találjuk a Nokia logót, középen a hangszóró és a kettő között pedig az előlapi kamera. A kameráról pár szó. Az előlapi kamera 1.2 megapixeles és [email protected] tud videót rögzíteni, úgyszintén mint az előző tesztben bemutatott iPhone 5S de a minősége picit gyengébb mint az 5S-é. Nézzük a telefon oldalait, a bal oldala teljesen üres, semmi nincs ott. A jobb oldalon található legfelül a hangerőgomb alatta középtájt a bekapcsoló gomb és majdnem legalul a kamera gombja ami kisebb nyomásra fókuszál, teljesen benyomva pedig a képet is rögzíti. A telefon alján található középen a MicroUSB csatlakozó és a két oldalán az FCC és a szabályozói feliratok, de ez számunkra lényegtelen. Ugorjunk a készülék tetejére, Középen két matt csík között található a jack csatlakozó, a vissza gomb felöli oldalon található a SIM tálca amit alányúlva lehet kihúzni, a SIM tálcát kihúzva a ki tudunk húzni még egy kis műanyagot azon található a telefon IMEI száma, típusszáma és a készítési helye (Vietnam). A telefon hátulján felül középett található a kamera ami egy 20MP-s ZEISS PureView szenzor, a cikk alatt láthattok vele készült tesztképeket, gyönyörű képeket csinál. A kamerához tartozik egy duplaledes vaku. A kamera [email protected] (Azaz 4K-ba) tud rögzíteni emelett [email protected] is támogat, stereo hangfelvételbe és képes dolby hangzást is virtuálisan létrehozni hozzá. A tesztképek 16MP-es módba készültek. Középen található a nokia logó és ha szemből nézve a bal oldalon az alján a fő hangszóró ami nem a leghalkabb. A hátlapot könnyű eltávolítani, de nem ajánlatos.

Összegzés

Ez a telefon tökéletes választás fényképezéshez és hívásokhoz, de a közösségi oldalak alkalmazásaival meggyűlik a baja a szoftver miatt. De ár-érték arányban megfelelő. Szerkesztő: iBence