iPhone 6S első pillantások

Előszó

Pontosan Január 6-án a kezembe került egy iPhone 6S arany színben, 16 Gb háttértárral. A telefonba első pillantásra beleszerettem, így hát csatolok ide egy tesztet és majd egy unboxing videót is. (A videó Január 20-a fele lesz feltöltve)

Alapadatok

A telefon Apple A9-es architektúrájú processzorral szerelték, amely a 2 magjával 1850MHz-es frekvencián pörög, 64 bites ARMv8-A alapon. RAM ügyileg az 5S-hez képes 2GB-ot kapunk és tárhely ügyileg elérhető 16, 32, 64 és 128GB-os változatban is. A telefon kijelzője 4.7"-os 750x1334-es felbontáson 326 PPI-s pixelsűrűséggel ellátott IPS megjelenítő. A kijelzőt egy PowerVR 7XT GT7600-as 6 magos grafikus chip hajtja. Az érintőkijelző nyomásérzékeny (azaz 3D Touchal szerelt). A hátlapi kamera 12 Megapixel felbontású, 4K-s felbontásban 30FPS-el képes rögzíteni, FullHD-ban 60 és 30FPS-ben és 720P-ben 30 és 240FPS-ben, a kamera mellé egy kéttónusú vaku társul. Előlapra egy 5 Megapixeles szenzor került amely 720P-ben 30FPS-ben tud videót rögzíteni. Akkumulátor ügyileg egy 1715mAh-s Li-Polymer telep került bele, mellyel akár 2 napot is ki bír készenlétben, folyamatos használat mellett egy egész napot képes kibírni. A telefonba NFC is került, mellyel az Apple fizetési rendszerét lehet használni (Apple Pay), de sajnos az országunkban még nem elérhető. A telefon ujjlenyomat olvasója gyors, 10-ből 1 eset, hogy nem ismeri fel elsőre az ujjunkat.

A külső is fontos

A telefon elején található a 4,7"-os kijelző, persze hol máshol is lenne, fölötte a beszédhangszóró, tőle balra az előlapi kamera és a beszédhangszóró felett találhatóak a fényérzékelő szenzorja, a kijelző alatt a megszokott home gombot találjuk. A telefon bal oldalán felül megtaláljuk a némításkapcsolót alatta a két hangerőgombot, amelyek már nem kör alakúak az 5S-hez képest, bal oldalt találjuk a bekapcsoló gombot alatta pedig a SIM tálcát a nanoSIM kártyánkhoz. A telefon teteje teljesen üres, az alján bal oldalt találjuk a Jack csatlakozót, mellette egy mikrofont, majd középen a Lightning csatlakozót mellette pedig a megszokott hangszórók. Hátul a felső bal oldalon találjuk a kitüremkedő kamerát, mellette a mikrofont és amelett a kéttónusú vakut, amelynek a fényerejét tudjuk szabályozni és persze a két tónust külön-külön be illetve kikapcsolni. Természetesen az alma logó nem maradhat el középről ami a telefon színének megfelelően van színezve. Alul az iPhone felirat alatta a bekeretezett "S" betű alatta pedig a jól megszokott feliratok, és jelek, persze a "Designed by Apple in California Assembled in China nem maradhatott el róla.